Merkbekendheid verhogen met social media advertising

In het huidige digitale tijdperk is social media advertising een van de meest effectieve manieren om je doelgroep te bereiken en je naamsbekendheid te vergroten. Met miljarden mensen die sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en YouTube gebruiken, heb je een enorm potentieel publiek binnen handbereik.

hotel elisabeth voorbeeld facebook carrousel advertentie

Waarom social media advertising interessant is voor jouw bedrijf

 • Gerichte doelgroep: met sociale media advertising kan je je op specifieke demografische gegevens, interesses, gedrag en locaties richten, waardoor het eenvoudiger wordt om net die mensen te bereiken die het meest geïnteresseerd zijn in je producten of diensten.
 • Kosteneffectief: social media advertising is betaalbaarder dan traditionele reclamekanalen zoals TV of traditioneel drukwerk. Daarnaast kan je ook een maximaal budget instellen voor je advertenties, zodat je enkel uitgeeft wat je wil investeren.
 • Aandacht trekken: doordat je de mogelijkheid hebt om heel creatief te werk te gaan (visuals, video’s, interactieve inhoud, …), zijn social media-advertenties zeer goed om merkbekendheid te genereren, de aandacht van je publiek te trekken en hen aan te moedigen tot interactie met je merk.
 • Meetbaarheid: met social media advertising kan je je advertentieprestaties in real-time volgen, zodat je aanpassingen kunt maken en je campagnes kunt optimaliseren voor betere resultaten.
hotel elisabeth instagram grid layout voorbeeld
Adman Agency meta ads example visit mechelen social media marketing

Merkbekendheid en bereik verhogen

Kortom, social media advertising is een krachtig middel om je bedrijf te laten groeien en je doelgroep te bereiken. Door het juiste platform en de juiste targeting opties te kiezen, kan je aantrekkelijke advertenties maken die aanslaan bij je doelpubliek en conversies stimuleren.

Geef social media advertising een kans en zie hoe het je bedrijf ten voordele komt.

Social media advertising

Wat mag je verwachten en hoe krijgen we resultaten
 • Onboarding: wanneer er een nieuwe samenwerking start, beginnen we steeds met een onboarding. Tijdens deze onboarding, proberen we zoveel mogelijk informatie te vergaren om je bedrijf zo goed mogelijk te leren kennen. Hierdoor kunnen we op langere termijn snel schakelen en betere keuzes maken.
 • Strategie bepaling: van zodra we inzicht hebben in je bedrijf en je doelstellingen, gaan we aan de slag met het uittekenen van een op-maat-gemaakte strategie. Hierin gaan we bepalen welke social media kanalen we willen inzetten, wie we hier willen bereiken en welke advertentiebudgetten we nodig hebben.
 • Audits van de huidige accounts: in het geval dat er al accounts zijn waar actief met geadverteerd werd, starten we met een audit van deze accounts. Afhankelijk van hoe je hierop scoort, zitten er vaak al quick-wins bij die helpen bij het optimaliseren van je resultaten. In het geval dat er nog geen social media ads account bestaat, zetten we dit volledig voor jou op.
 • Social media channel setup en tracking: natuurlijk willen we ook meten wat er wel en niet werkt voor jouw bedrijf. Daarom gaan we aan de slag met het correct instellen van de nodige social media kanalen en analytics tools om data te verzamelen.
 • Monitoren en beheer: adverteren in social media is geen set-and-forget aanpak. Om deze tactieken zo efficiënt mogelijk in te zetten, sturen we op wekelijkse basis het account bij in functie van de vooropgestelde doelstellingen. Hier maken we aanpassingen op basis van conclusies die we uit data en experimenten halen.
 • Marketing Monthly: last but not least, je wil natuurlijk weten wat je investering heeft opgebracht. Daarom voorzien we maandelijks steeds een focus-moment (naast de doordeweekse communicatie natuurlijk). Tijdens deze meeting, bespreken we de behaalde resultaten, merkwaardige conclusies en volgende stappen die we willen ondernemen. Belangrijk is dat we hier zowel jouw als onze visies laten samensmelten voor de ultieme aanpak waar iedereen achter staat.

Social media advertising & digitale marketing strategie

 • Account management kan meteen van start gaan
 • Samenwerking van minimum 3 maanden
 • Vanaf €2500 per maand excl. BTW*
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Selecteer een optie